Пожарът в двете къщи в село Свобода тръгнал от изваряване на буркани

Пожарът в двете изпепелени къщи в Пазарджишко тръгнал от изваряване на буркани. Две необитаеми постройки в стрелченското село Свобода на изхода по посока село Попинци бяха обхванати в пламъци в неделя.

Установен е собственикът на имот предизвикал по непредпазливост пожара, съобщиха от полицията.

В РСПБЗН-Панагюрище бил получен сигнал за възникнал пожар в имот намиращ се на изхода от село Свобода по посока за село Попинци. Той бързо се прехвърлил и в съседния имот, където обхванал необитаема къща. Постройката е собственост на 59-годишна жителка на Панагюрище.

Към мястото незабавно били насочени екипи на пожарната в Панагюрище и Стрелча. След локализиране и потушаване на огъня на мястото е извършен оглед от дежурна група на полицейското управление в Панагюрище.

Установено било, че инцидентът е предизвикан от 65-годишния собственик на единия от изгорелите имоти. Той решил да стерилизира буркани в двора и така огънят плъзнал по сухата трева и обхванал стопанска постройка в двора му. От там пожарът се прехвърлил и у съседите. По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът не е задържан поради здравословни проблеми.

 

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"