Показаха дизайна на новите скафандри на НАСА (СНИМКИ)

"Прада" и "Аксиом спейс" показаха дизайна на новите скафандри на НАСА, съобщи Ройтерс.

Италианската модна марка и базираният в Хюстън стартъп са ангажирани с костюмите на астронавтите, които ще пътуват до Луната в рамките на мисията "Артемис 3". Това ще бъде първата лунна мисия след "Аполо 17" от 1972 г. "Артемис 3" е насрочена за 2026 г. 

Новият скафандър, предназначен за излизане на астронавт в открития космос, показан на международния конгрес на астронавтите в Милано, комбинира функционалност и естетика и може да посрещне предизвикателствата на условията на Луната, особено екстремно ниските температури на Южния полюс и в перманентно засенчените региони. Костюмите могат да издържат поне два часа на тези две места, обявиха двете компании в съвместно изявление. 

Астронавтите ще могат да се разходят по повърхността осем часа с костюмите. 

В момента разработката се намира във финална фаза. "Горд съм с резултата, който постигнахме заедно с "Аксиом спейс", каза в изявление търговският директор на "Прада" Лоренцо Бертели. 

Космическият туризъм налага все по-засилващо се партньорство с луксозните марки. През миналия месец в Кьолн френската модна къща "Пиер Карден" демонстрира скафандър, предназначен за тренировка на астронавти. Хотелската верига "Хилтън" работи съвместно с "Вояджър спейс" върху дизайна и разработката на костюми за космически туристи. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"