Покушението: Тръмп се измъкна през иглени уши, убитият пожарникар Кори не успя

Губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро говори в неделя за мъжа, който беше убит на съботния митинг при опита за убийство на Доналд Тръмп. 

Според него жертвата буквално се е хвърлила върху семейството си, за да го защити по време на стрелбата, съобщава BBC. 

"Кори скочи върху семейството си, за да го защити снощи на митинга. Кори беше най-добрият от нас. Нека паметта му бъде благословена", каза губернаторът на Пенсилвания.

Шапиро поясни, че е разговарял със семействата на двамата ранени и след това отдаде почит на Кори Комператоре, мъжът, убит при атаката. 

Губернаторът добави още, че е на 50 години, бивш началник на пожарната и че когато е започнала стрелбата, е покрил семейството си, за да го защити. 

"Току-що говорих със съпругата на Кори и двете му дъщери. Той беше пожарникар. Всяка неделя ходеше на църква. Кори обичаше общността си, но особено семейството си", каза Шапиро. 

Губернаторът описа Комператоре като "страстен поддръжник на бившия президент" и каза, че бил много щастлив да присъства на митинга. 

"Попитах съпругата на Кори дали е добре да споделя с вас какво говорихме. Тя каза да. И също ме помоли да ви кажа на всички, че Кори умря като герой. Кори се хвърли върху семейството си, за да го препази“, продължи Шапиро.

Доналд Тръмп беше прострелян в ухото по време на предизборен митинг в събота след голям пропуск в сигурността, нападение, което вероятно ще преобрази тазгодишната президентска надпревара и ще подхрани дългогодишните страхове, че оспорваната изборна надпревара може да се изроди в политика, пише Ройтерс. 

ФБР определи въоръжения инцидент като "опит за убийство". Властите съобщиха за смъртта на двама души, единият от които е открил огън и е бил застрелян от Сикрет сървис. Други двама граждани са тежко ранени.

А съпругата на жертвата, Хелън Комператоре, изпрати съобщение: "Вчера, това, което трябваше да е вълнуващ ден за съпруга ми, се превърна в кошмар за нашето семейство... Това, което трябваше да видят моите любими момичета, е непростимо. Това, което трябваше да направя, беше... Той умря като героя, който винаги е бил".

ФБР идентифицира нападателя като 20-годишния Томас Матю Крукс от Бетел Парк, Пенсилвания. Властите твърдят, че той е произвел няколко изстрела от покрива на сграда в непосредствена близост до периметъра на митинга. Убит е от агенти на Секрет сървис.

TRUD_VERSION_AMP:7//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"