Полицаи гониха кола край Вършец, заловиха двама

Арестувани са и пиян шофьор, ударил къща, и надрусан апаш зад волана

Пътни полицаи преследваха отказал да спре автомобил с четирима младежи край Вършец. Колата се е оказала с фалшиви регистрационни табели, двама от нарушителите са заловени, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Екшънът се е разиграл в петък към 11 часа близо до курортния град. Патрул на КАТ подал сигнал за проверка на пътуващ от Берковица към Вършец автомобил, но водачът дал газ и отклонил към близък черен път. Там колата спряла и четирима младежи побягнали от нея. Служителите на МВР започнали издирване и успели да открият и задържат Ф. Ц. /18 г./ от Главаци, Врачанско и Р. Д. /19 г./ от Берковица.

Другите двама се търсят още. Проверката установила, че колата е с прекратена регистрация , а номерата й са от друг автомобил също с прекратена регистрация. По случая е образувано досъдебно производство. Същия деен около 16 часа лек автомобил се заби в къща във Вършец, а водачът избяга. Пристигналите полицаи установили, че возилото е собственост на 32 годишна жена от Вършец. През пазителите на реда тя заявила, че колата е била шофирана от П. С. /34 г./.

Мъжът е бил открит, а направената проба за алкохол показала 2,30 промила. Пияният водач е задържан за 24 часа. Щетите по торпилираната от колата къща не са значителни, няма и пострадали хора. Около 1 час през нощта в събота пък край ломското село Орсоя е заловен 27 годишният Г. Г., който шофирал след употреба на наркотици. Дрегерът отчел амфетамин и канабис. Водачът, който е криминално проявен, е задържан за 24 часа.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"