Полицаи за 3 месеца изловиха 36 дрогирани, 79 пияни шофьори и 8 водачи с рисково управление в Търновско

Пътна полиция и РУ-Велико Търново предприемат крути мерки срещу нарушителите на пътя  

Пътна полиция и РУ–Велико Търново предприема сериозни мерки срещу недобросъвестните водачи.
Служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Велико Търново и полицейското управление в областния град работят усърдно и през летните месеци за противодействие на пътния травматизъм, намаляване на пътните инциденти и респектиране на недобросъвестните водачи. 

Статистиката сочи, че само в периода от началото на юни до края на август тази година са санкционирани 8 водачи за рисково шофиране. През същия период са установени и 36 водачи, седнали зад волана, след употреба на наркотични вещества и 79, употребили алкохол. 

"Създадена е организация и са изградени установъчни пунктове в централна градска част, където на полицейските екипи е поставена конкретна задача – спиране и проверка приоритетно на мотоциклети и АТВ. Всяка вечер се проверяват около 15-20 такива превозни средства и техните водачи. Към тези със склонност към рисково шофиране своевременно се предприемат необходимите законови мерки", информират от ОДМВР в старата столица. 

От ведомството допълват, че предстои да бъде изпратено сигнално писмо от ръководството на РУ – Велико Търново до Община Велико Търново, в което ще се настоява да се забрани преминаването на мотоциклети по ул. „Васил Левски“, в участъка от Съдебна палата до Централна поща и по ул. „Независимост“, в участъка от Централна поща до площад „Цар Иван Асен I“ за времето от 20,00 ч. до 06,00 ч. По този начин ще се ограничат нивата на шум и нарушаване на нощната тишина, което е сериозен проблем за гостите на града и живущите в централна градска част.    

"Периодично се провеждат специализирани полицейски операции в тъмната част на денонощието в различни участъци на града и с различни приоритетни задачи, според обстановката. Този вид нарушители се събират на групи, избират си участък и наблюдават за появата на полицейски патрули. За да бъдат максимално ефективни екипите на Пътна полиция и РУ – Велико Търново е необходимо и съдействието на гражданите. При появата на такива групи, незабавно да сигнализират на тел. 112, за да се може своевременно да се предприемат необходимите действия", апелират от полицията.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"