Полицаи учиха деца на пътна безопасност

Шуменската фирма "Алкомет" дари ранички със светлоотразителна лента

Шуменски полицаи изнесоха открит урок по безопасност на движение по пътищата на бъдещи първолаци, второкласници и третокласници. Атрактивното обучение с участие на полицейски автомобил вървя насред Градската градина в петък и беше полезно и за още десетки шуменци, дошли на разходка.

Главен инспектор Веселин Георгиев и инспектор Илиян Иванов предоставиха възможност на децата да разгледат патрулката отвътре, разказаха за оборудването и камерите в нея и как се ловят нарушители. Децата запомниха, че е задължително използването на обезопасителни колани, когато са пътници в автомобили, че трябва да пресичат само на обозначените за целта места. Научиха, че използването на светлоотразителни жилетки и елементи при управление на велосипеди ги прави видими за водачите на моторни превозни средства.

На финала на урока участниците в обучението получиха и подарък - ранички със светлоотразителна лента. Те са дарение от шуменската фирма "Алкомет" АД, която е чест партньор на полицията в различни инициативи по пътна безопасност.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"