Полиция и частни охранители ще се грижат за реда по празниците в Търновско

Специално внимание ще се обръща на агресивни лица и такива с неадекватно поведение

Среща с представителите на фирмите, извършващи частна охранителна дейност на територията на областта, се проведе във вторник в Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Целта на традиционната среща бе обмен на информация за обезпечаване на сигурността и обществения ред, по време и след празниците.

Специално внимание бе обърнато на плана за взаимодействие с Областната дирекция, както и на телефоните за връзка със съответните дежурни части. Полицай № 1 на Велико Търново ст. комисар Димитър Машов апелира частните охранители да заострят вниманието на служителите си към местата с масово струпване на хора; лица с агресивно и неадекватно поведение, лица с обемисти багажи и оставени без надзор вещи.

Той препоръча да се обърне внимание и на търговците, с оглед своевременно транспортиране на парични суми и недопускане съхранението им в търговските обекти, както и на служителите, които осъществяват охраната по транспортиране на ценни пратки и товари.

В края на срещата ст. комисар Машов благодари на всички представители на частни охранителни фирми за доброто взаимодействие през изминалата година и им пожела весели и спокойни празници.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"