Полицията на нокти за вечното дерби

Столичната полиция ще вземе извънредни мерки преди дългоочаквания сблъсък между „Левски“ и ЦСКА от мъжката Суперлига по волейбол. Мачът е в сряда от 19,30 ч в „Арена Армеец“, а органите на реда ще направят всичко необходимо, за да няма срещи между враждуващите фенове.

Привържениците на „Левски“ ще се събират на паркинга между сградата на Военното общежитие на Пети километър и „София Тех Парк“ от към бул. „Асен Йорданов“, докато сборен пункт за „червените“ фенове е паркингът пред зала „Васил Симов“. Оттам агитките ще бъдат ескортирани от специализирани екипи до секторите си в „Арена Армеец“.

По пътя ще има тристепенни контролно-пропускателни пунктове. Няма да бъдат допускани фенове, които носят обемисти предмети, огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове и бутилки, както и пияни. На входа ще бъдат спирани и лица, които имат съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия, а малолетните трябва да са с придружител и предварително попълнена декларация. Заради буферните зони капацитетът на залата ще бъде сведен до 8500 места.

Междувременно звездата на „Левски“ Симеон Александров обяви, че треньорът Петър Шопов може да разчита на него въпреки контузията, от която страда.

„Само треньорът ще реши дали ще играя - заяви посрещачът. - За дербито ще се опитам да дам всичко от себе си, доколкото ми позволява моментното състояние. Очаквам да се получи истински волейболен празник и здрав мач.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"