Полицията ожъна две наркоградини край Монтана

Пласьори пръскат нискокачествен канабис с „Райд”

Две градини, засадени с канабис откри полицията в села край Монтана. Дрогата с общо тегло над 3 килограма е ожъната и конфискувана, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В понеделник по обед пазителите на реда претърсили едноетажна къща и 1,4 декара двор в село Безденица, които са собственост на И.К.К /59 г./.

При обиска са намерени и иззети около 20 грама суха зелена тревиста маса, която реагирала при полевия тест на канабис, както и 8 растения от вида на конопа с височина между 110 и 162 см и общо тегло 676 грама. По случая е образувано досъдебно производство. Същия ден към 17,00 след получен сигнал е извършено претърсване и в двуетажна къща с дворно място в село Мърчево. В жилището, собственост на П.А.П /60 г./ и А.Я.П. /65 ./, е открит найлонов плик, пълен с 59,5 грама суха зелена тревиста маса реагираща при направения тест на канабис. В двора зад имота са намерени и ожънати 12 растения от вида на конопа с размери от 20 см до 2,85 метра и общо тегло 2,400 килограма. И по този случай е образувано досъдебно производство.

В последните седмици при акции срещу разпространението на дрога в Монтана и региона са открити цигари с нискокачествен канабис, които са обработени с отрови срещу насекоми, за да се увеличи силата на въздействието им, съобщиха криминалисти.Част от пласьорите признали, че пръскат отглеждания по дворове и стаи канабис с „Райд” и други препарати срещу комари и хлебарки, за да „удря по-яко”. Отровните химикали застрашават здравето, а и живота на употребявашите наркотиците, доста от които са млади хора, предупредиха полицаите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"