Половин млн. лв. до края на 2024 г. трябва да получи "Хебър", клубът привлече Гамаков

Отборът на Хебър ще получи финансова помощ от 500 000 лева, за която съветниците на днешната сесия на Общинския съвет в Пазарджик се съгласиха. Тя трябва да подсигури част от разходите за спортно-техническа подготовка на мъжкия отбор и заплатите и осигуровките на треньорите на детско-юношеската школа за оставащите месеци до края на 2024 г.

Също така въпросната сума ще послужи за пътни разходи, необходими за провеждане на лятно-есенната тренировъчна и състезателна дейност на клуба. Това поясни кметът Петър Куленски.

Предложението за разходване на финансовата помощ от 500 000 лева предвижда ежемесечни преводи на следните суми: 50 000 лв за мъжкия отбор, считано от месец август до месец декември 2024 включително; 35 000 лв за Детско-юношеската школа, считано от месец юли до края на годината; 8 000 лв за транспортни разходи за ДЮШ месечно от август до декември 2024 включително.

Тимът привлече в редиците си централния бранител Милен Гамаков. 30-годишният бургазлия пристига на стадион "Георги Бенковски" като свободен агент, след като договорът му с Добруджа (Добрич) изтече. До момента Гамаков тренираше в родния си град с изпадналия в Трета лига отбор на Черноморец (Бургас), но изчакваше по-добри предложения.

В мъжкия професионален футбол той е носил екипите на Черноморец (Бс), Нефтохимик, Ботев (Пловдив), полските Легия (Гданск), Рух (Хожув), Стомил (Олщин), Славия (София), литовския Жалгирис (Вилнюс),казахстанския Тараз, Созопол и Добруджа, където беше през миналата година.

Роденият през 1994-а година футболист има общо 25 мача за младежките национални формации на България до 17, 19 и 21 г. Освен като централен бранител, Гамаков може да играе успешно и на поста дефанзивен халф.

Преди Гамаков обновеният отбор на Хебър представи 13 нови футболисти, като последният беше Мартин Райнов, който дойде от Локомотив (Пловдив). Футболистите на старши треньора Веселин Великов – също нов в клуба, обаче стартираха с поражение 0:1 на собствен терен от завърналия се в първа лига Спартак (Варна).

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"