Полша напуска с високо вдигната глава ЕВРО 2024

Старши треньорът на Полша Михал Пробеж иска тимът му да напусне ЕВРО 2024 с високо вдигната глава. "Казах на моите играчи да бъдат силни. Те не трябва да се страхуват и не трябва да избягват медиите и феновете. Защото вярвам в този отбор", каза той на пресконференция днес. 

След като загуби първите си два мача в група "D" от Австрия с 1:3 и Нидерландия с 1:2, Полша е първият, който официално напуска турнира в Германия. Последният им мач в групата е във вторник срещу Франция.

"Това, което не беше достатъчно срещу топ отборите този път, може да бъде само урок за бъдещето. Има върху какво да работим. Сега е важно нашите футболисти да играят редовно за своите клубове. Тогава ще направим всичко възможно да се развиваме като екип. Няма да развалям всичко, само защото мачовете ни срещу Нидерландия и Австрия не се развиха добре. Виждам голям потенциал в отбора!", добави селекционерът на Полша.

"Тези, които дойдоха последни, отпадат първи", написа обаче сайтът goal.pl. Звездата на тима Роберт Левандовски получи конузия преди турнира и влезе като резерва през второто полувреме на втория мач срещу Австрия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"