Полякиня срещу Томова на старта на олимпийския турнир

Виктория Томова ще играе срещу полякинята Магдалена Фрех в първия кръг на Олимпийския турнир по тенис в Париж.  За Томова това ще бъде дебют на Олимпиада, съобщи БТА. 

29-годишната софиянка, 49-а в световната ранглиста, попадна във втората четвърт на жребия, а при успех на старта тя ще играе във втория кръг срещу победителката от двубоя между поставената под номер 11 Ема Наваро (САЩ) и Юлия Грабхер (Австрия).

Томова има само една победа в пет мача срещу 57-ата в света в момента Фрех и то в първата среща помежду им в Лион през 2020 година със 7:5, 6:7(5), 6:4, след което 26-годишната полякиня записва четири поредни успеха и то без загубен сет. За последно двете се срещнаха в квалификациите на турнира в Хобърт (Австралия) в началото на сезона и достигналата до 42-ото място в класацията на УТА Фрех триумфира с 6:1 , 6:3.

Надпреварата на червените кортове в комплекса "Ролан Гарос" стартира в събота.

Фрех се класира за финала на турнира по тенис на клей WTA 250 в Прага (Чехия) с награден фонд 267 082 евро.

Поставената под номер 6 полякиня победи участващата с "уайлд кард" 16-годишна чехкиня Лаура Самсон с 3:6, 6:0, 4:2 и отказ на съперничката й поради контузия след 1:43 часа на корта.

Другата финалистка в надпреварата също е от Полша. Поставената под номер 48 в световната класация на WTA и 4-ата в схемата Магдалена Линете преодоля водачката в схемата Линда Носкова (Чехия) с 6:3, 3:6, 7:6(2). 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"