Попфолк звездата Фики Стораро пред “Труд”: Не изпълнителите, а феновете правят една песен хит

Две от най-големите имена в попфолка – Фики Стораро и Цветелина Янева преди дни пуснаха първия си официален дует. Парчето “Не ме оставяй” вече е голям хит в интернет пространството и направи над милион и половина гледания. Това е първата песен на младия изпълнител и татко от няколко месеца насам. Разговаряме с Фики за това от къде е дошла идеята за дует с Цветелина Янева, каква е дефиницията му за хит и как съчетава грижите за семейството с развиване на музикална кариера.

- Фики, преди дни излезе новата ти песен “Не ме оставяй”, която е в дует с Цветелина Янева. Разкажи ни как създадохте песента, от кого дойде поканата за общ проект и за видеото към нея.

- С Цвети Янева сме дългогодишни приятели. Идеята за дует дойде от мен. Музиката на песента е моя и на суперталантливия Даниел Ганев. Още докато работехме по мелодията, в мен се зароди чувството, че тази песен ще се получи много добре в дует с Цвети, че има нужда точно от нейния нежен глас. Тя е уникален талант и аз се радвам, че прие поканата ми. През 2014 година аз се включих в една нейна балада – “Страх ме е”, много красива песен, която феновете оцениха високо. Ето че пет години по-късно пак дойде време за нещо съвместно, също толкова силно като послание и тематика, но този път в дует.

- Парчето вече е голям хит с над 1,5 милиона гледания за толкова кратко време. Интересуваш ли се от тези неща, следиш ли как се представят песните в интернет?

- В днешно време гледанията са фактор за това, колко е успешна една песен. Радвам се, че успяхме да докоснем с гласовете ни уважаемата публика и й благодаря, че оценява нашия труд по създаването на проекта. Старая се да правя всичко от сърце и душа, защото музиката е моят живот, моят въздух.

- Още от началото на кариерата си правил дуети с големи имена от жанра като Галена, Азис, Тони Стораро, Преслава и Андреа. Може да се каже, че всичките са били доста успешни. Каква е твоята дефиниция за хит?

- Да, имаме успешни дуети с всички колеги, които изброи. Те са невероятни. Нямам дефиниция за хит. Пея това, което чувствам и се надявам феновете да го оценят, те правят една песен хит, не ние, изпълнителите.

- Преди “Не ме оставяй” не беше пускал доста време песен. Има ли конкретна причина за това?

- Правенето на музика е творчески процес, който не може да се обвързва със срокове. Винаги съм искал, когато пусна нещо, наистина да повярвам, че ще се хареса. Да усетя емоцията и чувството, което може да достигне до хората. Трудно е с избора на песни, наистина, затова никога не бързам и не “пришпорвам” нещата. Но вярвам, че когато се правят хубави и смислени парчета, те биват оценявани!

- Правиш ли си равносметка какво си постигнал досега и какво желаеш да ти се случи в музикално отношение занапред?

- Всичко, което съм постигнал, е благодарение на уважаемата публиката. Но има още много път през мен. Ние, изпълнителите, се доказваме с всяка нова песен и с всяко излизане на сцената.

- В попфолка трудно се съчетава отглеждане на семейство и градене на кариера. При теб как се съчетават двете неща?

- Когато членовете на едно семейство се подкрепят безрезервно за всичко, нещата вървят по мед и масло. Радвам се, че при мен е така. Аз желая да постигна още и още успехи в музикалната ми кариера, и съпругата и семейството ми са плътно до мен. Тони Джуниър постоянно слуша мои песни и на баща ми, и пее от сега. Музиката е във вените му.

- Ти си един от изпълнителите, които пеят на живо по време на участията си. Имаш ли специални “ритуали”, с които се подготвяш да излезеш на сцена?

- Аз съм много вярващ и затова Бог е с мен и в най-трудните моменти. Той закриля всички, които наистина вярват в него. Преди да изляза на сцена, се моля на Бог всичко да бъде наред, да даде сила на гласа ми и да се чувствам много уверен и спокоен.

Нашият гост

Фикрет Тунчер Фикрет, по-известен като Фики Стораро, е роден 3 март 1995 година в Шумен. Син е на известния певец Тони Стораро. На музикалната сцена дебютира през 2013 г. в дует с баща му. В същата година подписва договор с фирма “Пайнер”. За кратък период от време се налага като един от най-успешните изпълнители в жанра. Правил е дуети с емблематични изпълнители като Азис, Галена, Преслава, Деси Слава, Андреа и други. Печелил е награди за Песен на годината и Хит на годината. Семеен е и има дете на 1 годинка.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Денис Медаров

Този уебсайт използва "бисквитки"