Поради що се срамиш да си джендър

Вижте, няма лошо да се защитава една кауза. Няма лошо да има различно мнение по определени закони, проекти, идеи - в това е смисълът на демокрацията. Също така смисълът на демокрацията подсказва, че когато има спор, народът си казва думата.

В закона, който е натоварен с благородната идея да се спре домашното насилие, се пробутват откровени антиконституционни текстове, норми, които бяха отхвърлени от огромната част от обществото, покрай дискусиите за Истанбулската конвенция.

Ако разни апологети на тези норми, отхвърлени и от Конституционния съд на България, наистина искат да отстояват идеите за обезличаването на традициите на българското семейство и общество, нека се изправят гордо и да кажат “Аз съм джендър”, така както навремето всички бяхме “Шарли ебдо”. Бъдете смели, вдигнете ръце в парламента и кажете “Аз съм То”, “Аз съм джендър”.

Подло и недемократично е да се вкарва нещо в последната минута в парламента, ако може анонимно и ако може да мине опаковано в добра идея. Пътят към Ада е осеян с добри намерения, а тези дето нямат и намерения и просто работят против обществото - директно в деветия кръг на ада отиват.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"