Порошенко и Зеленски си разменяха въпроси и обвинения на дебат в Киев

Размяната на въпроси между кандидатите за президент Владимир Зеленски и Петро Порошенко по време на дебата на Олимпийския стадион се превърна в размяна на лозунги, предава TACC.

Зеленски зададе на Порошенко въпросите, които обикновените граждани на Украйна са изпратили. Той го попита как се оказва, че най-богатият президент на Европа оглавява една от най-бедните страни в Европа, защо подпалвачът на магазин на компанията на Порошенко "Рошен" е намерен за четири часа и все още не могат да намерят отговорните за многобройни експлозии на военни складове в цялата страна, и как да живеят украинците с пенсия от около 100 лв.

Порошенко, от своя страна, обвини противника си в некомпетентност, добавяйки, че не е записал въпросите му. Президентът на Украйна заяви, че Русия е виновна за проблемите на украинския народ и че преди неговото управление страната е била в много по-плачевно състояние.

Той повтори, че ще приеме резултатите от изборите за държавен глава на 21 април. "Но на 22 април животът ще продължи и на 22-ри ние трябва да се обединим, за да защитим страната заедно. Най-важното е да не я загубим", каза президентът.

Порошенко също подчерта необходимостта да си възвърне контрола над Крим и Донбас и да не се допусне властта на олигарсите.

Зеленски, на свой ред, изброи основните принципи на своята избирателна програма: равенство на всички пред закона, премахване на имунитета на съдии и депутати, приемане на закон за импийчмънт на президента, увеличаване на заплатите на държавните служители, подобряване на инфраструктурата.

„Нямам какво да кажа за пътищата, защото пътища няма“, отбеляза той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"