Посетителите на крепостта „Баба Вида“ заедно с билетчето получават и локум

Посетителите на крепостта „Баба Вида“ заедно с билетчето за разглеждане на обекта получават и подарък - локум. За „сладката“ изненада, която е от 25 юли, се похвалиха на своята Фейсбук страница инициаторите – Регионален исторически музей (РИМ)-Видин.

Локумчето е с рекламна цел, произведено е в Захарни заводи-Горна Оряховица и на опаковката е изписано Регионален исторически музей-Видин. На опаковката са изобразени емблематични обекти в дунавския град-средновековната крепост "Баба Вида", музеите "Конака" и "Кръстата казарма".

От ръководството на РИМ благодарят на Захарни заводи, които са част от реализацията на „сладката“ инициативата.
Директорът на музея Христина Кирилова е убедена, че туристите дошли да видят крепостта ще са доволни и изненадани. Тя уточнява, че за първите 6 месеца на тази година посетителите на средновековната крепост са с над 2000 повече в сравнение със същия период на миналата година.

Инициативата е лично нейна и смята, че това е доста интересен и любопитен начин да се рекламира този исторически обект. Специално са произведени 8 000 бройки и ако свършат ще бъдат поръчани още, допълни Кирилова. Решили са се да рекламират обекта с локум, защото той има голяма трайност - 8 месеца. За да го подаряват, тъй като е хранителна стоки, те са получили разрешение от Агенцията за храните и дори касиерката, която продава входните билети за крепостта  се е наложило да си извади здравна книжка.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Ирена Данаилова

Този уебсайт използва "бисквитки"