Посланикът на Индия с инициативи за културно-икономическо сътрудничество с Велико Търново 

Посланикът на Индия в България Санджай Рама предлага инициативи за културно-икономическо сътрудничество с Велико Търново.

Това стана ясно по време на среща на Негово Превъзходителство с зам. кмета на Община Велико Търново Снежана Данева – Иванова . Тя го запозна с богатата история, както и с капацитета и потенциала на града и общината в областта на икономиката, образованието, развитието на науките и изкуствата.
Посланикът бе на посещение в Историческата и Духовна столица на България във връзка с отбелязване Световния ден на йога.

По време на срещата си с зам. кмета, Негово Превъзходителство изрази впечатленията си от Велико Търново, наричайки го „прекрасен град“.

Особено впечатлен бил от красотата на парк „Света гора“, както и на пространството, пейзажа и атмосферата около паметник „Асеневци“. 

Негово Превъзходителство Санджай Рама каза, че кметът на Велико Търново Даниел Панов се ползва с много висока репутация в дипломатическите среди и като градоначалник, и като председател на НСОРБ.

По време на срещата дипломатът предложи редица инициативи за активен и двустранен културен обмен. Той лансира идеята си след преминаване на пандемията и отпадане нае ограничителните мерки да инициира провеждането във Велико Търново на концерт с участието на индийски артисти и танцьори.

Дипломатът предложи да проучи възможността за установяване на двустранни контакти с подходящ град в Индия за побратимяване със старата столица.

По време на срещата Посланикът пое ангажимент през следващата година посолството да участва в Международно туристическо изложение „Царевград Търнов“ със собствен щанд.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"