Постоянен арест за опасен рецидивист, автор на престъпления в България и Германия

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново бе наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 30-годишен мъж за извършена кражба при условията на опасен рецидив.   

Г.К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 20 октомври във Велико Търново, от магазин за хранителни стоки отнел банкноти и монети на обща стойност 200 лева, собственост на търговско дружество. Обвиняемият извършил кражбата, като веднага след отваряне на търговския обект, се промъкнал в складово помещение към него и задигнал парите, предвидени за оборот през деня. 

Г.К. е осъждан многократно за извършени престъпления в България и в Германия, като последното му наложено наказание е за грабеж. Установено е, че в деня на кражбата на оборота от магазина, обвиняемият е извършил и втора кражба на пари от ресторант в града, за което предстои да му бъде повдигнато обвинение за продължавано престъпление. 

По отношение на Г.К. в момента има и друго висящо производство, също за кражба, извършена на територията на РУ МВР - Севлиево.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето, наличието на опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което Районен съд – Велико Търново е уважил искането на  Районна прокуратура – Велико Търново и е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново. 

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, "Труд news", Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"