Постоянна мярка за неотклонение за безотговорен шофьор, убил 23-годишния Никола Терзиев

По искане на Окръжната прокуратура Варненския окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 28-годишния Бейтула Исмаил, който при управление на моторно превозно средство нарушил правилата за движение по пътищата и причинил смъртта на 23-годишния водач Никола Терзиев.

На 28 август 2016 г. на магистрала „Хемус“ преди входа за Варна при управление с несъобразена скорост на автомобил „Фолксваген голф“ с варненска регистрация 28-годишният обвиняем е нарушил правилата за движение, вследствие на което причинил смъртта на 23-годишния Н.Т., който управлявал служебен автомобил „Шевролет“. Наказанието, предвидено в Наказателния кодекс за това престъпление, е лишаване от свобода от 2 до 6 години.

В искането на наблюдаващия делото прокурор от Окръжната прокуратура във Варна за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ се посочва, че обвиняемият е осъждан вече за същото престъпление, при което също е причинил смърт по непредпазливост при управление на автомобил. Въпреки че е реабилитиран по право за предходното си осъждане, Бейтула Исмаил многократно е санкциониран за нарушения на Закона за движение по пътищата за управление с несъобразена скорост и със скорост над разрешената.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи за обжалване пред Апелативния съд във Варна.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"