Потушен е пожарът над село Сенокос, Община Симитли отмени бедственото положение

Пожарът над симитлийското село Сенокос е потушен, съобщиха от Община Симитли.

На 1 август избухна пожар в района на селото, който бързо обхвана горска територия. В продължение на дни в потушаването на огнената стихия се включиха пожарникари, горски служители от Югозападно държавно предприятие, служители на Регионална дирекция по горите – Благоевград, на Национален парк „Пирин“, военнослужещи и доброволци. В гасенето участваше и летателна техника, съобщава БТА. 

Огънят е обхванал около две хиляди декара държавна горска територия, общински територии и земеделска земя, съобщават от Община Симитли. На мястото на пожара през почивните дни ще дежурят служители на териториално поделение „Държавно горско стопанство – Симитли“, съобщават още от пресцентъра на общината. 

Във връзка с нормализиране на бедствената обстановка на територията на общината и овладяване на пожара в района на Сенокос, със заповед на кмета на Симитли Апостол Апостолов се отмени и въведеното бедствено положение, което беше обявено часове след избухване на огнената стихия. 

На място през почивните дни дежурства ще дават служители на ТП “Държавно горско стопанство - Симитли”, съобщават още от Община Симитли.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"