Потушиха големите пожари във Варненско

Кметът на Аксаково благодари на огнеборците, местния бизнес и доброволците

Големите пожари, заради които бяха затворени АМ „Хемус“ и стария път Варна-София, бяха овладени в първите часове на вчерашния ден. Огнищата се разпалиха на голяма територия около селата Слънчево, Баново и Припек, подхранвани от адската жега и силния вятър. След потушаването на пожарите и личен оглед кметът на Аксаково Атанас Стоилов благодари на всички, които не допуснаха огънят да стигне до домовете на хората.

„Благодаря на професионалистите огнеборци от екипа на старши комисар Тихомир Тотев, на координиращите звена, на местния бизнес, на арендаторите и на десетките доброволци от нашите села и градове, както и от Варна, Шумен и околните общини. Последните дни доказаха, че заедно – граждани и институции, сме в състояние да се справим и с най-страшните бедствия, които ни връхлетят“, заяви Стоилов. Той подчерта, че от 12 до 15 юли пожарите в района на Вълчан чешма, местност „Ямите“ и Побити камъни, край селата Слънчево и Припек са били непознати по сила и мащаб в новата история на общината. 

Заради продължаващите горещини и риска от нови пожари от Регионалния исторически музей затвориха временно за посетители природният феномен Побити камъни.  

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"