Поход от Велико Търново до хижа „Божур“ дава начало на кампанията ‚Движи се и победи“

Туристическата разходка ще е тази събота

С поход от Велико Търново до хижа „Божур“ на 28 април стартира пролетният дял на традиционната кампания „Движи се и победи“. Началото на туристическата разходка ще бъде поставено в 9,00 ч., а стартова точка е Владишкият мост в кв. „Асенов“. Пътеките по маршрута са маркирани, осигурени са и водачи на групите от туристи. Пред хижата всеки желаещ ще може да се включи в образователна кампания, която включва симулации с „алкоочила“. Те пресъздават усещанията на човек под въздействието на алкохол или наркотични вещества.

Вторият поход ще се състои на 12 май от Старата столица до Конната база край с. Арбанаси. Специална изненада очаква децата – те ще могат да се запознаят отблизо с конете и с помощта на инструктори да усвоят първи уроци за ездата.

Третата туристическа разходка ще бъде на 2 юни /събота/ от Велико Търново до парк „Ксилифор“. Тогава ще бъде и финалът на пролетния дял на кампанията „Движи се и победи“. По традиция, след похода ще бъде организиран голям спортен празник с много игри, състезания и забавления за децата и учениците. Те ще могат да стрелят с лък, да карат планински байкове, да играят плажен волейбол, бадминтон и шахмат, да се катерят по висяща въжена стълба и по изкуствена стена и др.

Десетки награди очакват включилите се в кампанията. Най-активният спортист ще получи планински велосипед. Подготвени са четири специални награди – за най-малък и най-възрастен участник, за семейство и за пълнолетен непушач. Специален плакет от председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов е отреден за най-масово участие на училище. Награди са осигурени също от Министерството на младежта и спорта и Младежкия дом.

Кампанията „Движи се и победи” се провежда за 18-а поредна година, в рамките на програма СИНДИ. От 2001 до 2017 година в инициативите са участвали на 17 600 души. Кампанията е съвместно дело на Община Велико Търново, Великотърновски общински съвет, Туристическо дружество „Трапезица-1902”, Регионална здравна инспекция и Младежки дом. Партньор е Министерството на младежта и спорта.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"