Почина манекенката Михаела, за която в рамките на 4 дни бяха събрани 280 000 евро за лечение в Турция

Единайсет месеца след раждането на дъщеря ѝ, Михаела била диагностицирана със Сарком на Юинг

Михаела Николаева, която е модел от модна агенция Ivet Fashion, почина снощи. За тъжната новина съобщи съпругът ѝ Златимир.

Самият той оповести на 4 октомври, че им е необходима сумата от 280 000 лв. за лечението ѝ в Турция, като отбеляза, че Михаела е диагностицирана с онкологично заболяване - Сарком на Юинг.

"Михаела има спешна нужда от помощ за животоспасяващо лечение. Единайсет месеца след раждането на дъщеря ни, Михаела беше диагностицирана с рядък вид онкологично заболяване - Сарком на Юинг. Има надежда, но тя изисква лечение в Турция. Трябват ни още 280,000 евро. Много са, но вярваме с цялото си сърце, че можем да ги съберем", съобщи тъжната вест тогава той.

На 7 октомври мъжът благодари на всички, като отбеляза, че първоначалната сума вече е събрана. В рамките на 4 дни бяха събрани необходимите средства за лечение.

"Средствата за моментното лечение на Михаела са събрани (казваме "моментно", защото един ден в интензивното е между 4,000 и 6,000 евро). Нямаме думи да опишем топлината, която ни изпратихте. Почувствахме я и още я чувстваме. Благословени сме, че ви има. Ето какво се случва в момента: Михаела е в интензивното отделение на болницата, за да следят възможно най-изкъсо важните показатели. Снощи се наложи да я интубират и включат на уред за хемодиализа, защото бъбреците ѝ са подложени на прекомерно натоварване в следствие на септичен шок. Фокусът на лекарите е овладяването силно възпаление в тялото на Мишето. Днес ще има консилиум, за да се планират следващите стъпки. ", благодари с пост в социалната мрежа той.

Снощи, отново Златимир, написа:

"Все още не можем да повярваме в случилото се. Сърцето и тялото на Михаела не издържа. Най-смелия и силен човек когото познавам. До последния си дъх беше в безкористна и дълбока Любов към всички и всичко без съмнения в добрия край на ситуацията. Имахме приказната възможност да споделим време и магия с изящество на име Михаела.

Повярвайте ми, тя със сигурност усети любовта и топлината ви. Всички в семейството ни ще сме ви благодарни завинаги.

Ще я изпратим в 11:30 на 17.10 - Четвъртък в храм ”Света Троица” (бул. Константин Величков) и след това в 13:00  гробищен парк - “Малашевци”.

Предстои да разберем колко пари има останали в сметката на Михаела. Ще ви информирам за какви благотворителни каузи ще бъдат пренасочени събраните  средствата".

Михаела Николаева само за няколко години успя да превземе модните подиуми у нас и зад граница.

Тя стана и "Жена на годината" в категория "Модел" за 2015 година.

TRUD_VERSION_AMP:8//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"