Почина проф. д-р на и.н. Иван Душанов

На 15 юли почина проф. д-р на и.н. Иван Душанов.

Той пое по своя достоен, заслужен и спокоен духовен път. Поклонението ще бъде на 19 юли от 13.30 ч. в Ритуалната зала на Софийски централни гробища, съобщиха от семейството.

Иван Душанов е роден през 1928 г. в с. Калтинец, област Велико Търново. Завършва висше икономическо образование през 1953 г. в ВИИ „Карл Маркс”, а през 1963 г. и висше юридическо образование в СУ „Св. Климент Охридски”. През 1969 г. става доцент, през 1975 г. доктор на икономическите науки, а през 1978 г. – професор.

Научните интереси на проф. Душанов са свързани с организацията и методологията на счетоводната отчетност, вътрешния финансов контрол, съдебно-счетоводните и финансово-икономическите експертизи. Автор на стотици публикации, учебници, монографии, статии и др.

Носител на орден „Кирил и Методий”, Международен юбилеен медал на Международната асоциация на счетоводителите, Почетен юбилеен медал „Лука Пачиоли” за активно участие в разработването и реализирането на световната теория и практика на счетоводната отчетност.

Член на Сметната палата в първия й мандат – 1995-2005 г.

Поклон пред паметта му.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"