Почитателка на Ед Шийрън за концерта в София: Обидно е отношението към хората, които си купихме билети преди година

Диана Георгиева е от мнозината, които през октомври 2023 година чакат на дълга „виртуална“ опашка, за да закупят билети за концерта на Ед Шийрън. Към днешна дата тя и семейството ѝ попадат в графата на всички онези, които няма да успеят да отидат на музикалното събитие заради изникнал ангажимент впоследствие. В случая Диана няма да отиде на концерта в събота поради заетост, за която не е знаела, че ще ѝ изникне, когато е купила билетите преди повече от половин година, и това е причина да продаде вече заплатените от нея така желани за мнозина пропуски за музикалната вечер.

„Билетите за Ед Шийрън ги пуснаха през октомври миналата година, като имаше виртуални опашки. Аз не съм кой знае какъв фен на концертите и не знам, какво става, ако си купиш отсега билет за нещо за след почти година. Затова се обадих на Fest Team преди да ги купя (5 на брой за цялото ми семейство) и разпитах, какво се случва, ако не успеем да отидем, може ли да се откажем, може ли да се препродадат... Отговориха ми, по телефона, че ще може да се препродадат и всичко, което трябва да знам, ще ми го пратят на e-mail, с който направя покупката“, разказва пред „Труд news” Диана Георгиева.

Още през март Диана вече е наясно, че няма да успее да посети събитието. Тогава тя няма все още и налични заплатените от нея билети, които е обявено, че ще бъдат изпратени по e-mail 14 дни преди концерта.

„Купих 5 билета за по 160 лв., като с таксите станаха 170 лв. на билет. Получих мейл - „Благодаря, това е само резервация, ще Ви пратим билетите до 14 дена преди събитието“. Още март месец ни се разпадна семейното ходене на концерта и знаех, че имам пет билета за продажба, за които бях платила 800 лв., но реално ги нямах все още налични. Билетите получихме точно 14 дена преди концерта, отвориха и системата за препродажба точно тогава. На хората, на които им се е разпаднало ходенето на концерта се очакваше да успеят за две седмици, преди него, през някаква платформа, да си препродадат билета“, обяснява пред нашата медия Диана. 

„В моя случай цената, която бях платила, заедно с включените такси, бе 170 лв. на билет, но платформата не ми даваше да ги пусна за същата цена, тъй като има такси, има праг на цената, която можеш да сложиш на билет. Реално как работи тази платформа - качваш истинския си билет, тя го сканира и дава максимална цена, на която можеш да го обявиш. В моя случай тази максимална цена беше 160 лв., но с таксите, които са около 10 лв. за моя сметка и 10 лв. за сметка на купувача, става по-ниска, някъде около 147 лв. При положение, че съм купила 5 билета, то излизам на загуба със 100 лв.“, обяснява тя.

Георгиева се гневи и на това, че организаторите обявиха допълнителни билети за концерта, което прави задачата на тези хора, които няма да успеят да отидат, а искат да продадат билата си в платформата, още по-трудна.

„ОК, ще съм на загуба със 100 лв., обаче една седмица преди концерта вече имаше почти 700 билета и съответно имаше и на по-ниски цени, защото хората почнаха да си ги пускат, колкото да вземат нещо, което ми се видя супер тъпо. Все пак защо изобщо трябва да съм на загуба от това, че съм финансирала идването на Ед Шийрън... Най-голямата наглост за мен беше, когато, на фона на всички, не знам колко стотин билета в платформата, получавам мейл от организаторите как поради огромния интерес, видиш ли, към концерта били пуснали допълнителни билети за по 140 лв. Така аз освен да се "състезавам" с хората, които са си взели билети на цената, на която и аз съм го взела (170 лв.), сега трябва да се състезавам и с организатора, който като разтръби „имаме още билети“, то естествено, че хората ще си купят от официалния организатор, а не през платформа“, възмущава се Диана. 

„Неуважително е за мен отношението на организатора към всички хора, които преди година се редяхме на опашки, за да може изобщо да се състои концертът“, каза още Диана. 

Тя вече е продала и петте си билета, но на загуба. „Ще съм назад с около 100 лв., които ще ги преживея, но са пари на вятъра“. 

TRUD_VERSION_AMP:11//
Публикувано от Анита Иванова

Този уебсайт използва "бисквитки"