ПП-ДБ поканиха всички без ДПС-Пеевски да проведат консултации за Сметната палата

"Отчитаме, че президентът Румен Радев се възползва от възможностите, дадени му от промените в Конституцията, като не прие предложения от Горица Грънчарова-Кожарева проектокабинет", написаха във фейсбук от ПП-ДБ.

Те поканиха председателя на Народното събрание и всички политически партии без ДПС-Пеевски утре в 12.00 часа да проведат консултации, за да се задвижи процедурата по приемане на внесения на 5 август 2024 г. в деловодството на Народно събрание Закон за изменение и допълнение за Сметната палата.

Ето пълния текст на позицията им:

Отчитаме, че президентът Румен Радев се възползва от възможностите, дадени му от промените в Конституцията, като не прие предложения от Горица Грънчарова-Кожарева проекто-кабинет. 

Продължаваме Промяната - Демократична България кани председателя на Народното събрание и всички политически партии без ДПС-Пеевски утре в 12:00 часа да проведем консултации, за да задвижим процедурата по:

• приемане на внесения на 05.08.2024 в деловодството на Народно събрание ЗИД за Сметната палата, за да изберем човек с високо обществено доверие за заместник-председател на Сметната палата;

• обсъждане на други възможни опции за най-бързо довършване на конституционната процедура по избор на служебен кабинет.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"