Правителството се обръща към румънските власти заради “тапата” на „Дунав мост“

Предприемането на спешни мерки за “тапата” на „Дунав мост“ при Русе. Това бе обсъдено на среща на премиера Димитър Главчев с вътрешния министър Атанас Илков, с министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова и регионалния министър Виолета Коритарова.

Министър-председателят Димитър Главчев възложи на министрите да разговарят с ресорните си румънски колеги, за да предприемат заедно действия. Премиерът Главчев бе категоричен, че трябва да се въведе отделяне на потоците на тежкотоварните автомобили на два потока - първият за тези от държави членки на Европейският съюз, а вторият за такива от трети страни, съобщиха от правителствената информационна служба. За целта ще бъде създадена организация още преди граничния контролно-пропускателен пункт.

„Направете всичко възможно, за да се ускори преминаването през „Дунав мост“.  Призовавам за бързи действия и намиране на ефективни решения“, обърна се премиерът към министрите.

Ще бъде разговаряно отново с представители на румънската власт относно стартирането на Ро-Ро корабна линия „Русе-Гюргево-Русе“, което би облекчило трафика на моста. Министрите отбелязаха, че допълнителни проблеми създава обстоятелството, че фериботът при Оряхово не е работил 3 цели дни поради ниското ниво на река Дунав и това е насочило още тежкотоварни автомобили към Русе.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"