Правят шлемове за защита, вместо телефони

Фирми за сувенири произвеждат предпазни средства

У нас цените варират от 8 до 25 лв.

Инженери по целия свят правят шлемове за защита, вместо мобилни телефони. Американският технологичен гигант Епъл (Apple) съобщи, че променя поточната линия на производството си. Компанията е проектирала прототип на предпазни шлемове за лице, с които ще снабдява медиците, работещи със заразени с коронавирус. Компанията планира всеки ден да произвежда 1 млн. шлемове.

В България забелязваме как фирмите, които произвеждаха сувенири и рекламни елементи, вече продават своите първи модели на пластмасови шлемове за защита. Цените варират от 8 до 25 лв. в зависимост от изработката, като с тях предпазват личните лекари, специалистите в болниците и продавачите в супермаркетите от заразяване с коронавирус. Но не само те са изменили своята концепция на производство - аутомотив секторът ще започне да произвежда, освен очила и шлемове, респиратори за обдишване. „Тесла” показа вчера своя прототип. Това дава възможност на компанията да пренасочи част от запасите си и да започне бързо да произвежда новите устройства.

Български фабрики, които произвеждат осветителни тела, започнаха да правят UV лампи за дезинфекция на помещения. Те може да бъдат използвани в болници, но стават и за дезинфекция на дома.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Катерина Ковачева

Този уебсайт използва "бисквитки"