Пращат хеликоптер за гасенето на пожара край Харманли

Хеликоптер се пренасочва за гасене на пожара край Харманли, съобщих БТА, позовавайки се на информация от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН).

Пожарът, който се разгоря на входа да града в късния следобед днес, вече е в опасна близост до вилна зона, паркинг и бензиностанция, съобщиха от Областна администрация - Хасково. Заради огнището в района е силно задимено.

Първоначално от Агенция „Пътна инфраструктура“(АПИ) обявиха временно ограничение на движението и в двете посоки по пътя между Харманли и Любимец, с обходен маршрут по Магистрала „Марица“. По информация от заместник областният управител на Хасково Митко Петров от Областно пътно управление – Хасково е обявено временно затваряне и на пътния участък към Маджарово.

Обявени са два обходни маршрута. Първият е от Харманли към Любимец през магистрала „Марица“ и от Любимец в посока Ивайловград, разклона за село Малки воден, а оттам към Маджарово. Вторият обход е от Маджарово към селата  Силен, Долно Ботево, Стамболово, Хасково и към Харманли.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"