АБВ: Удовлетворени сме от участието на 13 компании в реализацията на АЕЦ "Белене"

"Удовлетворени сме от заявката на 13 компании в реализацията на проекта за АЕЦ "Белене", заяви на пресконференция Румен Петков, председател на ПП АБВ, съобщават от партията. “Участието на 13 кандидати, стратегически инвеститори, между които ключови компании със световна значимост и декларации за закупуване на ток са доказателство, че АБВ е права за изграждането на АЕЦ “Белене”, добави още Петков.

Той допълни още, че вина за забавянето на този важен за държавата проект имат Сергей Станишев, който е спрял проекта през 2008 г. и Бойко Борисов които го е замразил след това. “Представителите от Китай и Русия, които участваха в процеса, винаги са имали разговори със Сърбия и Северна Македония с готовност предварително да договорят изкупуване на електроенергия. За нас е неясно защо това не е направено от България, а се налага да го прави стратегически инвеститор”, разясни председателят на ПП АБВ.

“Даваме възможност на българския бизнес в дългосрочен план да купува енергия на стабилна цена. Изграждането на АЕЦ “Белене” ще даде голям тласък на цяла Северна България”, коментира Петков.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"