Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева: Няма условия за предсрочни избори, държавата е стабилна

Няма условия за предсрочни парламентарни избори. Това заяви във вторник във Велико Търново председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя е категорична, че държава е стабилна, а парламентът има подкрепата на своите европартньори. Според Караянчева икономиката бележи ръст и се отчита ниска безработицата.

„Инвестициите продължават да се случват, въпреки че някой отричат това и правят генерални заключения. За мен е важно това, което казват нашите избиратели, избирателите на всички парламентарни групи. Има подобрение и в инвестиционните климат, и в икономическото развитие. Нямаме изгледи за предсрочни парламентарни избори“, изтъкна Караянчева.

На въпрос дали Бойко Борисов ще подаде оставка, тя заяви, че премиерът винаги се е вслушва в гласа на народа.

„Чувате ли в момента да има някакво такова желание, освен на БСП, които вече си правят политическата агитация за предстоящите европейски избори. Президентът също започна някаква кампания в подкрепа на БСП. Правителството е стабилно, коалицията е стабилна, парламентът работи на пълни обороти“, подчерта Караянчева.

Според нея ниският рейтинг на Парламента, се дължи на прозрачността, която има самата институция. Тя подчерта, че в Народното събрание има пет политически партии.

"Работата на Народното събрание е изключително прозрачна, а провеждането на редица дебати също е предпоставка да се изнасят факти „от кухнята“. Понякога и самите народни представители имат вина за ниския рейтинг на парламента. Когато се говори популистки, когато се дават популистки решения и предложения, само и само да се харесаш на една малка група от хора, тогава това също бие по парламента. Хората казват „Мани ги тия, нищо не работят“, коментира Цвета Караянчева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"