Председателят на НС Цвета Караянчева: Моят призив е за обединение, защото когато сме заедно, сме силни

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се включи в празничното шествие във Велико Търново, където е центърът на тържествата, посветени на 112 години от обявяването на Независимостта.
Заедно със заместник-председателя на парламента Емил Христов и кмета на Велико Търново Даниел Панов, тя поднесе цветя пред паметника "Майка България".

Пред журналисти Цвета Караянчева каза, че на такива дати трябва да се обединим и да се върнем назад в историята, за да видим колко са били мъдри предците, когато са създавали Търновската конституция, днешните политици имат какво да научат от историята.

"Нека да запазим един час мълчание и почит към всички наши предци по време на зарята-проверка в чест на Независимостта, призова председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Нека този един час бъде за хората, построили съвременна България.

Моят призив е за обединение, защото когато сме заедно, ние сме силни и можем да преодолеем всяка трудност", подчерта Караянчева.

Тя припомни, че заедно могат да се преодолеят и здравните кризи. "Надявам се сега кризата да е по-лека и да не повлияе толкова много и в икономически план. Понякога трябва да загърбваме различията си в името на общата кауза", коментира Караянчева.

В парка около паметника имаше няколко протестиращи граждани с издигнати плакати.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"