Представителят на Северна Македония на "Евровизия" показа българското знаме в клипа към песента си (ВИДЕО)

Васил Гарванлиев от Струмица с песента "Here I stand" ще представи Северна Македония на тазгодишното издание на „Евровизия“ в Ротердам. В клипа към парчето може да се забележи българският трибагреник, но никъде във видеото не се разбира, че става въпрос за изпълнител от Северна Македония, съобщава скопското електронно издание "MakPress".

Медията определя видеото като скандално, тъй като на един от кадрите, който трае около пет секунди, на фона на Васил Гарванлиев се появяват цветовете на българското знаме - бяло, зелено и червено, поставени вертикално на стената. В същото време в нито един момент от видеото не може да се разбере, че става въпрос за изпълнител от Северна Македония, независимо че идеята на конкурса е да популяризира отделните европейски страни, отбелязва "MakPress".

Автор на музиката и текста е самият Васил, а аранжиментът и продукцията са дело на Борче Кузмановски и Давор Йордановски. Музиката към песента е записана в студио „Феймс“ в Скопие, с оркестър на живо, с диригент Олег Кондратенко.

Васил Гарванлиев е роден през 1984 г. в Струмица. Той има български корени от страна на майка си. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"