Предупредиха Кристиано: Серия А не е Примера дивисион

Кристиано Роналдо се сблъска с действителността в Серия А. Около това мнение се обединиха медиите в Италия след първия мач на нападателя с екипа на „Ювентус“. 33-годишният играч дебютира с победа с 3:2 над „Киево“. За 90 минути във Верона бившият футболист на „Реал“ (Мадрид) отправи общо 8 удара, 4 от които във вратата, но нито един не бе фатален за противника. Имаше 90% успеваемост при подаванията, спечели 3 единоборства и 2 пъти бе фаулиран. Срещу тази статистика местното издание „Ла Република“ му писа средна оценка от 6,5 по десетобалната.

„Игра добре, започвайки от ляво на атаката на „Ювентус“. Имаше сходни тактически задачи с тези на Паоло Дибала.“

В същото време италианската футболна библия „Гадзета дело спорт” коментира истерията около Кристиано.

„Стотици се опитаха да се докоснат до Роналдо – се казва в материала, посветен на дебюта на португалеца. - Беше охраняван с бодигарди преди и след мача, и видя, че гостуванията тук не са като тези в Испания.“

На свой ред „Ла Стампа” припомни, че за пръв път от 1998 година „Ювентус“ инкасира поне две попадения в първия мач от новия сезон. Последният път, когато това се случи, бе срещу „Перуджа“ при успеха с 4:3.

„Португалецът опита всичко, на което е способен, за да остави своя отпечатък в мача, но бързо разбра, че Серия А не е Ла Лига“, написа още изданието.

След двубоя пък стана ясно, че Стефано Сорентино, стражът на „Киево“, е бил приет в болница заради сблъсък с Роналдо. Двамата влязоха в единоборство в края на мача, след което вратарят е получил фрактура на носа. Има и съмнения за травма в главата.

С далеч по-сериозни здравословни проблеми е новото попълнение на „Милан“, бранителят Иван Стринич. Хърватинът дори ще прекрати временно кариерата си, тъй като има начална фаза на хипертрофия на сърдечния мускул и това изисква активна почивка. Сребърният медалист от мондиала в Русия пристигна на „Сан Сиро“ през лятото със свободен трансфер от „Сампдория“. Не е изключено левият бек дори да окачи обувките за постоянно.

В същото време бившият треньор на „росонерите“ Карло Анчелоти записа успешен дебют начело на „Наполи“. Основният конкурент на „Юве“ за скудетото осъществи пълен обрат над „Лацио“ за 2:1 насред Рим. А следващият мач на „старата госпожа“ за първенство е именно срещу „орлите“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"