Президентът на Северна Македония: Световният мир отдавна не е бил толкова разклатен и слаб

Трябва да инвестираме в армията на страната

Президентът на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова заяви, че страната трябва да инвестира повече в армията на церемонията по полагането на клетва на кадетите от 28-и випуск във Военната академия "Генерал Михайло Апостолски", съобщава Телеграфи.

В словото си Силяновска-Давкова подчерта, че се гордее с членовете на армията, като подчерта, че държавата трябва да се грижи за младите офицери. Според нея най-силната страна на армията е нейният човешки капитал, за което свидетелстват дейностите и непрекъснатото участие при справяне с кризи и бедствия.

„Като президент и главнокомандващ на въоръжените сили мога да свидетелствам, че нашата армия е изградена от професионални, мотивирани и надеждни войници, които са част от пакта на НАТО. След пет години членство, но и като част от партньорството за мир в многобройни мисии, нашите членове са показали, че показват и доказват, че могат да стоят рамо до рамо с колегите си от най-силните армии и да постигат най-добри резултати, изпълнявайки задълженията си перфектно нашата армия е нейният човешки капитал, но и в дейностите и непрекъснатото участие в справянето с кризи и бедствия, както и в конкретната помощ и подкрепа на гражданите“, каза Силяновска-Давкова.

„Световният мир отдавна не е бил толкова разклатен и слаб, както през последните години след руската инвазия в Украйна и неконтролираната ескалация на военния конфликт в Близкия изток. Не само най-висшите военни експерти, но и обикновените хора разпознават в ежедневните ужасни образи сериозен риск от конфликт с глобални размери с непредсказуеми и неизмерими последици за човечеството. От геополитическа, но също и хуманитарна гледна точка, трябва да изразим голяма загриженост за Осъзнаваме ролята на чадъра на сигурността, но също така и необходимостта от инвестиции и развитие в нашата армия Вярвам, че ние, научени от кървавата история, сме научили философията на мира „Няма да допуснем военни конфликти в нашата страна. Искам вие като членове на армията да участвате в мирни и невоенни операции и дейности. в бъдеще“, добави още Силяновска.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"