Премиерът Борисов: F-16 ще са авторитет за всички в региона

Партньорите ни имат F-16, блок 50, а ние ще имаме най-новата модификация - блок 70, което ще е авторитет за всички в региона. Това коментира премиерът Бойко Борисов на борда на Фрегатата "Верни" в последния ден от учението "Бриз" на Военноморските ни сили.

"Сега ще купим и кораби, няма къде да отидем. Между кораби и АМ "Хемус" избирам да правя "Хемус" на 100%. Ще има възможност да си изпълним и ангажимента към моряците", каза министър-председателят, цитиран от "Фокус".

"Разбирате защо харчим пари", коментира премиерът. Той изрази надежда в следващите три - четири месеца да завършат поръчките за корабите, но уточни, че и за поддръжката им трябват доста пари. "5 милиарда им трябват на Военноморските сили, за да са доволни. Много години са загубени и не е правено нищо", каза той.

По повод въпросите на БСП защо ще се плаща за самолетите, премиерът заяви: "Защото ми омръзна техните вересии да плащам. И мисля, че това е най-грешното и най-грубото отношение към другия политически опонент. Помните Станишев, когато си тръгна, отново увеличи пенсиите. Вторият път, когато си тръгна Орешарски, вдигна с 280 млн. лева парите и всяко правителство започва да плаща борчовете на предишното. Не само Пантерите, Спартаните, Кугърите, тези фрегати бяха купени през 2009 година без агрегати да стоят на пристанището", заяви Бойко Борисов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"