Премиерът Борисов с 5 министри в Москва

Рестартирането на “Белене” и доставките на газ са сред топ темите на предстоящите разговори

Министър-председателят ще се срещне с наши сънародници

Днес започва знаковото двудневно посещение на премиера Бойко Борисов в Москва. В рамките на визитата той ще се срещне с президента Владимир Путин, за да обсъдят по-нататъшното сътрудничество между България и Русия в областта на икономиката, енергетиката и туризма, както и актуални международни въпроси, се казва в съобщение на пресслужбата на Министерски съвет. Както вече “Труд” съобщи, сред основните теми на разговорите в Кремъл ще бъдат рестартирането на проекта за АЕЦ “Белене” и доставките на руски газ за хъб “Балкан”.

В българската делегация са включени вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на финансите Владислав Горанов, на енергетиката Теменужка Петкова, на туризма Николина Ангелкова, на културата Боил Банов, както и изпълнителният директор и член на УС на “Булгартрансгаз” ЕАД Владимир Малинов.

Припомняме, че визитата на министър-председателя в Русия бе предхождана от разговор на президента Румен Радев с Владимир Путин преди седмица в Сочи в лятната резиденция на руския президент. Тогава държавният ни глава отбеляза по време на пресконференция, че двамата са направили стратегически преглед на двустранните отношения. Пак по същото време от Кремъл анонсираха очакваната визита на премиера Бойко Борисов в руската столица.

Междувременно вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева уточни, че посещението на българската правителствена делегация в Москва се координира отдавна между президентството на Русия и Министерския съвет.

В рамките на визитата Бойко Борисов ще се срещне и с българската общност в Москва.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Биляна Веселинова

Този уебсайт използва "бисквитки"