Прехвърлят Михаил Саакашвили във военната болница в град Гори

Министерството на правосъдието на Грузия реши да прехвърли бившия президент на републиката Михаил Саакашвили във военната болница в град Гори. Той понастоящем се намира в интензивното отделение на болницата в затвора, съобщи министърът на правосъдието Рати Брегадзе на Грузия на брифинг, цитиран от ТACC.

„Министерството на правосъдието реши да приведе осъдения Михаил Саакашвили във военната болница в Гори“, каза Брегадзе и отбеляза, че сега властите чакат неговото съгласие за транспортирането.

Както обясни министърът, за извеждането на затворник от наказателното заведение е необходимо съгласието на самия него. В същото време министърът на правосъдието поиска от Саакашвили да прекрати гладната стачка, а поддръжниците му - да не организират митинги в близост до болницата. В противен случай политикът ще бъде върнат в болницата на затвора.

Саакашвили припадна и загуби съзнание по време на среща с адвокати в четвъртък. По-късно лекар в затворническата болница каза пред репортери, че състоянието на бившия президент е стабилизирано и че всички жизнени показатели вече са нормални. Политикът все още е в реанимацията на затворническата болница.

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили не е против да бъде преместен от затворническа болница във военната болница в град Гори. Това каза пред репортери депутатът от опозицията Екатерина Херхеулидзе, след като посети бившия грузински лидер.

Соред нея в момента Саакашвили е със своя адвокат Ника Гварамия в затворническата болница, както и с представител на украинското посолство. Те се договарят за техническите детайли, които са необходими за транспортиране на пациента.

Междувременно във военната болница в Гори тече подготовка. Болницата беше посетена от министъра на здравеопазването на Грузия Екатерина Тикарадзе, която увери събралите се там журналисти, че бившият грузински лидер ще получи цялата необходима помощ.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"