Принц Кристиан Датски ходи с купонджийка

Мария Киара ди Бурбон “работи” в социалните мрежи

Бабата на престолонаследника Маргрете II покани приятелката му на чай

Бъдещият монарх на Дания, принц Кристиан Датски, наскоро завърши гимназия, но феновете не се тревожат за професионалното му бъдеще, а дали сърцето му е свободно.

Принцът красавец е най-желаният ерген в страната, а и в Европа. Неговата баба Маргрете II, която повече от 50 години седеше на датския трон, се отказа от управлението в новогодишната нощ на тази година и така короната премина у сина ѝ Фредерик, бащата на Кристиан.

Засега младият престолонаследник смята да наблегне на образованието. След училище Кристиан ще отиде в университет (местен или британски, тъй като това е мястото, където кралските наследници най-често получават висше образование), а също така ще завърши военна академия, както прави баща му навремето. Наскоро принцът отказа държавно финансиране, на което има право след навършване на пълнолетие.

Мария Киара Бурбон-Сицилийска (вдясно) с родителите и сестра си.

Колкото до създаването на семейство, приближени казват, че в бъдеще той планира да се ожени за Мария Киара Бурбон-Сицилийска. Двойката така и не е потвърдила официално слуховете, но през 2023 г. принц Кристиан е заподозрян в афера с италианската принцеса. Според източници отношенията между двамата са толкова сериозни, че миналата година момичето дори е поканено на чай от бабата на Кристиан Маргрете II, а тя не пие чай “с кого да е”.

Младите хора наистина са засичани заедно и не е трудно да се намерят техни общи снимки в социалните мрежи. Ако връзката им все още съществува и наистина наближава сватба, за Мария Киара това е единственият шанс да започне нова глава от живота си. За разлика от датското кралско семейство, сицилианците Бурбон обичат лукса и ужасно се страхуват да не попаднат в медийните заглавия. Това важи особено за майката на момичето, която избягва на косъм затвор за присвояване на стотици милиони долари.

Бабата на принцеса Мария Киара по майчина линия, актрисата Еди Весел, бяга от дома си на 15-годишна възраст, започва активно да се снима във филми и скоро се омъжва за италианския милиардер Камило Крочиани, който оглавява военно-промишлената корпорация Finmeccanica. Той обаче е хванат да взема подкупи и бяга в Мексико, а богатството остава при жена му.

Неотдавна престолонаследникът завърши училище и бе поздравен от семейството си. От ляво на дясно: принц Венсан, кралица Мери, принц Кристиан, крал Фредерик Х и принцесите Изабела и Жозефин.

Тогава Еди взема мерки да осигури на дъщерите си безгрижно бъдеще: тя създава специален фонд за тях с повече от 200 милиона долара в сметката и решава да ги омъжи за аристократи. С женитбата на Камила, майката на Киара, всичко е наред. Ситуацията с парите обаче е по-лоша. През 2010 г. сестра ѝ забелязва, че част от родителския ѝ капитал е изчезнал и завежда дело. След дълго разследване Камила е принудена да обясни къде са отишли парите. Тя отказва, като пренебрегва всички законови изисквания и не плаща глобата. В крайна сметка, незнайно как, тя избягва затвора.

Камила продължава да води активен светски живот и да се забавлява. Киара прави същото. Момичето и сестра ѝ блестят на престижни червени килими и модни ревюта, поддържат акаунти в социалните мрежи и снимат видеоклипове за YouTube. Може да се каже, че са професионални купонджийки.

Мария Киара се обучава у дома и завършва училищната си програма на 15-годишна възраст. За разлика от много свои връстници, тя говори свободно шест езика - английски, френски, италиански, испански, португалски и руски.

Баща ѝ, принц Карло Бурбон-Сицилийски, е от династията на внука на френския крал Луи XIV. Днес семейството няма трон, но все още е неразривно свързано с монарсите на много страни. Например, техен роднина е испанският крал Филип IV, а членове на белгийското кралско семейство ги посещават в Сен Тропе през летните месеци. Дъщерята на Каролина Монакска е нейната най-добра приятелка, а с датския принц Кристиан са приятели от детството, тъй като бащата на Киара е кръстник на по-малката му сестра, принцеса Жозефин.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Славяна Манолова

Този уебсайт използва "бисквитки"