Принцеса Кейт: По време на лошите дни се чувстваш слаб, уморен...

Кейт Мидълтън, принцесата на Уелс, каза, че все още не е "излязла от гората" по отношение на здравословното си състояние - докато кралското семейство пусна нова нейна снимка, съобщи Sky News. Кейт ще направи първата си публична поява след диагностицирането й рак този уикенд, но принцесата каза, че все още "приема всеки ден като най-обикновен".
Принцесата на Уелс каза, че не е "излязла от гората" и има "още няколко месеца" лечение. Тя ще присъства на публично събитие утре.

Кейт е била подложена на лечение, включително химиотерапия, откакто бе диагностицирана с неуточнен вид раково заболяване по-рано тази година. В изявление, публикувано днес, тя каза, че "напредва", но има "добри и лоши дни".

Изявлението беше придружено от нова снимка на Кейт. „По време на лошите дни се чувствате слаби, уморени и трябва да оставите тялото си да си почине“, каза тя.

„В дните, когато се чувствам достатъчно добре, обичам да участвам в училищния живот, да отделям лично време за неща, които ми дават енергия и позитивност, и да започна да работя малко от вкъщи.“ Кейт потвърди, че ще присъства на парада за рождения ден на краля, известен още като Trooping the Colour, със семейството си в Лондон утре.

Разбираемо е, че присъствието на Кейт на събитието не трябва да се приема като връщане към обществените й задължения.

„Надявам се да участвам в няколко публични събития през лятото, но също така знам, че все още не съм излязла от гората“, продължи Кейт в изявлението си. „Уча се как да бъда търпелива, особено с несигурността. Приемам всеки ден, както дойде, слушам тялото си и си позволявам да отделя необходимото време, за да се излекувам.“

Това ще бъде първият публичен ангажимент на принцесата от декември 2023 г., когато тя се присъедини към останалата част от кралското семейство за годишната коледна църковна служба в Сандрингам.

Тя беше приета в болница за коремна операция на 16 януари. Дворецът пази в тайна подробности за здравето на Кейт през следващите месеци.

Снимка на Кейт с трите й деца беше публикувана за Деня на майката на 10 март, но предизвика противоречия относно редактирането й, което подхрани онлайн спекулациите за здравето на принцесата.

Кейт сподели диагнозата си рак във видео на 22 март. Тогава тя каза, че планираната коремна операция през януари е била успешна и че първоначално се е смятало, че състоянието й не е раково, но тестовете са показали друго. 

Принцът на Уелс Уилям присъства сам на ангажименти от април. Той каза през май, че Кейт „има напредък“ в лечението.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"