"Принцът на Рим" напусна "Рома" след 30 години вярна служба и отправи остри обвинения

Легендарният италиански футболист Франческо Тоти напусна "Рома" след 30 години вярна служба. На пресконференцията днес бившият капитан на отбора обяви, че е подал оставката си като директор. Освен това той нападна американските собсвеници, заявявайки, че те не искат римляни в управата на клуба.

"Изпратих имейл на ръководството, какъвто не можех да си представя, че някога ще изпратя. Депозирах оставката си. Надявах се, че няма да се стигне до това, но ето че този съдбовен ден настъпи, доста болезен и грозен за мен - каза Тоти на пресконференцията - Предвид обстоятелствата, това бе едиственото правилно решение, което можех да взема, особено след като така и не ми се даде шанс да работя в спортно-техническата сфера на клуба."

Тоти открито нападна и ръководството, тъй като не му е бил даден шанс да участва в развитието на "Рома": "Мислих дълго и мога да заявя, че не е моя вината, че се стигна до тук. Те знаеха моята цел и нещата, които исках, да дам колкото се може повече на този клуб и отбор, но така и не ми бе позволено. Те ме изключваха от всяко решение. Всеки знае, че те ме накараха да спра да играя. Искаха да спра. Имах вече подписан договор за директор. Започнах да го изпълнявам мирно и тихо, разбирайки че е доста по-различно от това, което съм правил на терена. Много обещания ми бяха дадени и нито едно не бе спазено. Обикновено, докато времето тече, ти преценяваш ситуацията и тъй като аз също имам характер, не знам как очакваха от мен да си седя кротко и да правя, каквото ми кажат. Правех го за "Рома", но колкото повече време минаваше, толкова повече разбирах, че не е правилно да бъда на разположение на хора, които изобщо не ме искат тук. Главната им цел е да премахнат римляните от "Рома". През последните 8 години, откакто американците дойдоха, те опитаха по всякакъв начин да ни зачерктнат от сметките. Пробваха какво ли не, в крайна сметка могат да се поздравят с успех."

Особено поразителното в речта на Тоти бе сигурността му, че има хора в клуба, които са щастливи да го видят отказал се: "Разбирателство между мен и Франко Балдини никога не е имало и никога няма да има - продължи той - Щом съм взел това решение, значи че в клуба има сериозни неразбирателства. Един от нас трябваше да си отиде. Реших това да съм аз, тъй като не бива да има твърде много хора, които държат на своето, е създават хаус. В Рим можехме да говорим колкото си искаме, но последната дума винаги идваше от Лондон (европейският офис на президента Палота). Нямаше смисъл да казваш къде е проблемът и как може да се реши, защото те слушаха само и единствено това, което долиташе от Лондон."

Тоти също разкри, че липсата на Палота в Рим също е била решаваща за неуспехите на отбора.

"Палота не е там, не знае какво става, но аз да. Знам, както си знам джобовете на панталона. Знам всеки - от чистачите до шефовете. Израснал съм там. Знам какви са проблемите, ресурсите и кой говори зад гърба на хората. Ако някой говори с теб зад гърба на другия, представете си какво ще каже за теб, ако не си там. Според мен Палота в Бостън получава едва 10 процента от истината."

Накрая Тоти сподели накратко какво смята да прави за вбъдеще: "Не искам да се занимавам с друго, защото чувствам, че съм добър в това, което правя. Винаги мога да направя грешка, но с моя опит мога да разпозная таланта у един играч. Не се хваля, но винаги мога да различа добрите играчи от слабите."

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"