Приспадат парите за парно от следващите сметки

Газът поевтинява с повече от 40% от април

Внасят промени в Закона за енергетиката

Парите за парно, които са били надвзети със старите сметки от началото на отоплителния сезон, ще се приспадат от бъдещите фактури. Това заяви председателят на енергийната комисия в парламента Валентин Николов.

„Булгаргаз” обяви, че ще връща пари на своите клиенти - топлофикациите пари за периода от август до края на март заради новия договор с „Газпром”, който предвижда по-ниска цена на газа със задна дата.

„В съответната сметка - изравнителна или потребителска - на отделен ред клиентите ще получават информация за размера на компенсацията. Ако тя е по-голяма от първата сметка, ще се приспадне и от втората или третата - до момента, когато тази сума бъде изравнена”, обясни Николов. „Вие няма да плащате до момента, докато бъде изравнена сметката, и ще знаете, разбира се, какъв размер е тя, защото ще бъде изписано като отделен ред”, допълни той.

Цената на природния газ у нас може да падне с повече от 40% от 1 април, обяви изпълнителният директор на „Булгаргаз” Николай Павлов на заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране, на което се обсъжда предложението на дружеството за нови цени от април. Той поиска от КЕВР „Булгаргаз” да отрази тази тенденция и до 31 март да внесе по-актуално предложение за намаление от 1 април.

Председателят на КЕВР Иван Иванов отговори, че регулаторът ще отрази всяка промяна.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"