Пробата за алкохол на Кристиан - отрицателна (обзор)

Продължава разследването на тежката катастрофа в Пловдив

Чакат резултати от експертизите за наркотици на водачи и за скоростта на автомобила 

Животът на ранените извън опасност

Кръвната проба за алкохол на загиналия Кристиан Екмекчиян (21 г.), който причини тежката катастрофа в Пловдив, е отрицателна. Другите две назначени изследвания - за наличие наркотични вещества в кръвта на водача, както и за определяне на скоростта, с която се е движел джипа му, са в процес на изготвяне. Това съобщиха днес от Пловдивската окръжна прокуратура.

Както писа “Труд news”, към 3,30 ч на 13 май по безлюдния булевард “Руски” Екмекчиян вдигна близо 200 км/ч с мощния си джип “Рейндж Ровър” и се заби в няколко дървета. От удара автомобилът се разцепи на две и на място заедно с водача загина и седящата до него Теодора Николова (22 г.). По чудо оцеляха пътуващите на задната седалка 22-годишните Николета У. и Иван П., които бяха откарани в болница “Св. Георги”. Там по-късно бе приет и 56-годишния пожарникар, върху когото рухна едно от блъснатите от джипа изкоренени дървета.

“Точно този младеж със същия джип преди месец едва не ме уби със детето ми в колата. Толкова напираше да излезе от “МакДоналдс” на ВСИ (спортен комплекс в града - б. р.), че щеше да стане страшно меле на светофара”, коментира днес пловдивчанката Милена Димитрова под снимката на Кристиан.

Също днес майката на Николета съобщи добрата новина, че дъщеря є е оперирана и вече животът є е извън опасност. В стабилно състояние са и Иван П., и пожарникарят, но също имат множество контузии и им предстои продължително лечение.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"