Проверяват още един театър за злоупотреби

Още един театър у нас се проверява за евентуално извършени злоупотреби с бюджетни средства. Това е Драматично-куклен театър „Константин Величков" в Пазарджик. Проверката е по сигнал на бивш счетоводител в институцията и се извършва от Агенцията за държавна финансова инспекция.

В сигнала се твърди, че са отчетени представления, които не са се състояли, но билетите за тях са субсидирани от държавата.

От театъра отказаха коментар. От прокуратурата съобщиха, че извършват разследване в Пазарджишкия театър, като следващата седмица ще са ясни резултатите от проверката, пише NOVA.

Днес Пловдивският окръжен съд не уважи искането на вече бившия директор на театъра в Разград - диригентът Левон Манукян, паричната му гаранция от 50 000 лв. да бъде намалена. Решението е окончателно и той няма право да обжалва повече.

Манукян беше задържан от пловдивския отдел "Икономическа полиция" ден след ареста на Атанас Георгиев и Борис Чилов, хванати при приемането на пари от двама мъже, назначени фиктивно в Разградския театър. Според разследването директорът е взел на работа 41 души, които никога не са извършвали реална дейност, но са получили по около 25 000 лв. допълнително материално стимулиране. Така държавният бюджет е ощетен с близо милион лева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"