Програмите по математика - прекалено олекотени

В МОН правят преглед заради ниските оценки на децата

Няма места за учители в Търново

Програмите по математика за 5-и, 6-и и 7-и клас в момента са прекалено олекотени. Това каза Веселин Златилов - преподавател в СУ “Св. Климент Охридски” и СМГ пред БНР по повод новото обсъждане на програмите заради лошите резултати на децата.

В края на миналата седмица просветният министър Красимир Вълчев съобщи, че започва прегледът им и след това вероятно те ще бъдат олекотени. Оказва се, че предишните нови програми по математика, на които се възлагаха надежди, че ще мотивират децата да учат повече, са издържали само 3 години.

“Като сравняваме нашите програми с програмите по света, не бих казал, че нашите са много тежки. Назад сме спрямо останалите”, посочи Златинов. По думите му е безспорен фактът, че програмите не са добри.

“От тази непрекъсната промяна, положението, като че ли става все по-тревожно, не се подобрява”, категоричен бе експертът.

В същото време се разбра, че във Велико Търново са били назначени 37 млади учители. Така в общината няма незаети учителски места, както и такива заети от нередовни педагози. 30 от младите преподаватели са назначени училищата, а останалите 7 - в детските градини.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"