Продават нови коли онлайн

Нови коли в България вече могат да бъдат купувани по интернет. Голяма новина за автомобилния бизнес се роди тази седмица в софийския шоурум на Infiniti. Там вицепрезидентът на японската компания за Европа, Африка и Близкия изток Раул Пичело и директорът на столичния център на Infiniti Владимир Еленков представиха първия у нас онлайн сайт за продажба на нови коли. Това и първата в света подобна платформа за младата премиум марка. Като жест към бъдещите потребители от нашата страна адресът се изписва на български език (вижинфинити.бг).

Благодарение на новия сайт потенциалните купувачи и заинтересовани клиенти могат да осъществят целия процес по сключване на сделката от компютър, таблет или смартфон, без дори да стават от стола. При успешно финализиране на процеса, компанията доставя поръчаната нова кола на посочената локация. Тези, които не са готови да направят онлайн покупка, имат възможност да насрочат тестдрайв на определен от тях адрес или да доуточнят детайлите с консултант по продажбите.

Като иновативна марка Infiniti е сред пионерите в световен мащаб, които предлагат покупка на нови коли онлайн. На създадения сайт клиентите могат да разгледат всички модели, да конфигурират желания автомобил като двигател, цвят, екстри и да получат пълна информация за оборудването. Менюто на сайта е много лесно за употреба, като дава разнообразни възможности. Една от тях е опцията клиентът да предложи на Infiniti старата си кола за изкупуване на пазарна цена. За средната стойност на употребяваните автомобили се прави директна справка в най-популярния портал за превозни средства втора ръка съобразно модела, годината на производство и изминатите километри.

Цената на изкупената кола може директно да се включи в сделката като първоначална вноска за евентуален лизинг. От Infiniti са се погрижили клиентите да получат предварително онлайн одобрение за лизинг, както и сами да определят лизинговата вноска, срока на договора и остатъчната стойност. Различни варианти на тези параметри се изчисляват светкавично с помощта на лизинговия калкулатор.

Сайтът е свързан и с платформата за стокови наличности на Infiniti. Така клиентите получават информация в реално време дали конфигурираният от тях автомобил е наличен в склада. Ако точно такава конфигурация липсва, производителят посочва срок на доставка и предлага максимално близките налични конфигурации, които могат да бъдат осигурени веднага. За сключване на сделката купувачът регистрира банковата си карта при пълни гаранции за защита на данните. Това не бива по никакъв начин да притеснява потребителите, защото към днешна дата около 60% от активното население в България ползва всекидневно интернет за някакви онлайн транзакции. Ето защо в Infiniti смятат, че сега е точният момент за създаването на платформа за продажба и на нови коли. Освен че няма да се разхождат до търговските центрове (освен ако нямат такова желание), потенциалните купувачи няма да се съобразяват и с работно време, защото цялата информация е налична онлайн и необходимите действия по покупката могат да се извършат по всяко време на денонощието.

Вицепрезидентът на Infiniti за Европа, Африка и Близкия изток Раул Пичело адмирира реализацията на проекта за продажби по интернет у нас. „България е добър пазар за Infiniti”, коментира той и добави: „Бях удовлетворен, когато разбрах, че онлайн продажбите, въпреки че са млад сектор във вашата страна, заемат все по-голям дял. Нашият бранд се стреми да погледне отвъд хоризонта, да търси новото и да развива технологиите. Стремим се да налагаме иновативни решения, които ще подобрят пътуването на нашите клиенти вбъдеще. Това включва иновации и в продажбите, какти и програми за лоялност на клиентите, но не се ограничава дотук.”

Японската компания откри два нови оторизирани сервизни центъра в Русе и Бургас по най-високите стандарти на марката. В комплексите работят квалифицирани специалисти, преминали специално обучение. Те са достатъчно компетентни и разполагат с най-модерната техника, за да обслужват хайтек автомобилите на Infiniti.

Победителката от „Мастършеф” кара дизелов Q30

Паралелно с лансирането на новия сайт за онлайн продажби на нови коли Infiniti обяви поредния посланик на марката за България. Това е кулинарката Божана Кацарова, победителка от телевизионното шоу „Мастършеф”. В столичния шоурум на компанията тя демонстрира уменията си да приготвя гурме изкушения и разказа впечатленията си от своя нов автомобил.

„Карам Infiniti Q30 с дизелов двигател и автоматична скоростна кутия – сподели Божана Кацарова. – За последния месец и половина имам навъртяни 12 000 километра. Изключително съм доволна, защото колата ми пасва идеално. За Infiniti бих казала, че е гурме формата на един автомобил.”

Кулинарната майсторка е била особено активна като водач на Infiniti Q30 през лятото по маршрута от София до Северното Черноморие, където е поела ангажимент за ресторантите на известен голф комплекс. В голямата си част изминатите 12 000 км са навъртяни по това направление. Божана Кацарова не е напускала България с автомобила за по-дълги пътувания.

Тя се присъединява към компанията от известни личности като Христо Стоичков, Васил Найденов и Поли Генова. Всички те са посланици на Infiniti за България и шофират модели на японската марка.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ангел Виденов

Този уебсайт използва "бисквитки"