Проектът „Усети града“ се пренася от Пловдив във Варна

Проектът „Усети града” се пренася от Пловдив във Варна, където от 28 септември до 3 октомври ще се проведе работилница за обучение на водачи по интерактивен културен маршрут.

В морската столица възпитаници на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” ще обучават младежи на възраст между 15 и 35 години в сетивно представяне на културно наследство чрез създадено и утвърдено вече ноу, а събитието ще приключи с откриване на сетивна изложба, която ще гостува и в града под тепетата.

По време на работилницата във Варна, организирана от Асоциацията за култура, етнология и антропология „Медиатор”, ще се случат 4 интерпретативни сетивни лаборатории – тактилна, аудиовизуална, обонятелна и вербална. Участниците ще се докоснат до света на незрящите и техните затруднения; ще дискутират начините на достъп до градското културно наследство и ще получат умения и знания, с които да се включат в публично значими решения и граждански инициативи от социален характер.

Желаещите да станат част от проекта „Усети града”, трябва да попълнят до 18 септември онлайн форма за регистрация, съобщиха организаторите на инициативата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"