Прокоба с нов стадион стряска „Барселона“

„Барселона“ се справя отлично от началото на сезона в Примера дивисион - 7 победи от 7 мача. Това помогна на каталунците да дръпнат със 7 точки пред основния конкурент за титлата, настоящия шампион „Реал“. Сега пред тима на Ернесто Валверде обаче идва първо по-сериозно предизвикателство - гостуване на „Атлетико“. Освен че „дюшекчиите“ по традиция са неудобен съперник, каталунците ще трябва да се изправят и срещу статистиката. А тя сочи, че за последно „Барса“ е печелила на нов стадион през 2001 година за първенство.

Проучването е свързано с факта, че вицешампионът на Испания за пръв път ще играе на новото съоръжение на домакините „Ванда Метрополитано“. През годините каталунците на няколко пъти имаха подобни гостувания, повечето от които не завършваха с положителен за тях резултат.

През 2001 година те спечелиха с 3:2 на чисто новия стадион на „Овиедо“ - „Карлос Тартиере“.

В последствие стигнаха само до 0:0 на „Корнела Ел Прат“ срещу градския съперник „Еспаньол“, загубиха с 0:1 визитата си на изцяло обновения „Сан Мамес“ срещу „Атлетик“ през кампания 2013/14.

Поглеждайки още по-назад пред годините, „Барса“ бе безсилна срещу „Реал Сосиедад“ (1:2) и срещу „Майорка“ (2:3) при дебюта им на новите стадиони. През сезон 1999/2000 и „Нумансия“ взе точка при спиращото дъха равенство 3:3 на „Нуево Естадио Лос Пахаритос“.

В същото време опитният футболист на „Барселона“, бранителят Хавиер Масчерано призна, че по всяка вероятност това е последната му кампания на „Камп Ноу“. Договорът на аржентинеца изтича в края на сезона, а предвид малкото игрови минути при Валверде е готов да приеме ново предизвикателство.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"