Прокуратурата повдигна обвинение на двама мъже за притежание на 300 килограма марихуана

Районна прокуратура - Свиленград привлече като обвиняеми Петър С., на 60 г., и Атанас С., на 66 г., за притежание на високорискови наркотични вещества-марихуана, съобщават от Прокуратурата.

На 5 октомври 2016 г. в гр. Свиленград е била извършена проверка от служители на РУ на МВР-Свиленград в стопански постройки в покрайнините на града, стопанисвани от двамата обвиняеми. В тях е била открита и иззета зелена листна маса, оставена за сушене, с общо тегло 300 килограма. Установено е било, че наркотичното вещество – марихуана е отглеждано на място, близо до постройките, в които е намерено. Оттам обвиняемите лица са го прибрали и подготвили за сушене.

Под ръководството на Районна прокуратура - Свиленград продължават процесуално-следствените действия - допълнителни огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели и др. Продължават действията за установяване на съпричастност и на други лица към деянието.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Утре, 7 октомври 2016 г., Районна прокуратура - Свиленград ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържани под стража“ спрямо тях.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"