Прокуратурата погна водач, летял със 150 км/ч в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив погна водач, летял със 150 км/ч по улица "Копривщица" в града, където максимално допустимата скорост  е 50 км/ч. Обвинителите се самосезираха след публикации в медиите, които показаха наглостта на шофьора-камикадзе.

Проверката се води за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство. Описаното по-горе шофиране с висока скорост е било заснето на видеоклип, разпространен в социалните мрежи.

Разпоредено е проверката да се извърши от служители на 2 РУ на МВР- Пловдив. Срокът за приключването е 14-дневен.

Предполага се, че лично самият водач е качил видеата в социалните мрежи, за да се похвали с бързото си возило, марка "Мерцедес".

По непотвърдена информация той се казва Петър Попов. Младежът без капка свян снима километража си, като развива  скорост от 150 км/ч. 

"Труд news" припомня, че във фаталния 13 май Пловдив осъмна с ужасната вест, че двама младежи са загинали на място.

20-годишните Кристиян Екмекчиян и Теодора Николова починаха в брутална катастрофа посред нощ в центъра на града под тепетата.

Други двама младежи до скоро се бореха за живота си и претърпяха сериозни операции на гръбнака.

От удара джипът на Екмекчиян буквално бе разполовен на две. Пътните експерти са категорични, че нито Кристиян, нито Теодора са имали шанс за оцеляване след удар с подобна скорост. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"